Hoppa till innehållet
1 september 2023

Bodenföretaget förlänger med Guldklubben

Ett av 22 företag i Guldklubben på Bodentravet. Nu förlänger Rutqvists Schakt och Krossproduktion sitt årsavtal.

Maria och Lars-Göran Rutqvist är ordförande respektive registrerad ägare av familjeföretaget som 1992 startades som enskild firma i Buddbyn utanför Boden. Ett stenkast från Western Farm.
Företagen omsätter tillsammans cirka 250 miljoner kronor i dag och har ca 70–80 anställda.
För två år sedan gick de med i Guldklubben på Bodentravet. Ett nätverk av för tillfället 22 företag, som träffas ett par gånger per år genom Bodentravet med ett gemensamt mål – Midnattstravet med V75 helgen före midsommar.
Pengarna är öronmärkta prispengar för att kunna tävla om en miljon kronor till segraren av Norrbottens Stora pris, sedan går 400 000 kronor till andraplatsen och så vidare.
– Vi är intresserade av trav och vill bidra till verksamheten, säger Maria Rutqvist.
Hur tycker ni att det har fungerat hittills i Guldklubben under dessa två år?
– Vi är jättenöjda med samarbetet. Det känns mer som ett samarbete än att vi bara lämnar pengar till någonting.
Har ni fått nya kontakter via nätverksträffarna och Midnattstravet?
– Absolut. Det har vi fått, säger Maria Rutqvist.

Nu har makarna även gett sig in i sporten på allvar med en nyinköpt tvåårig valack från Stall WF, nämligen Waldemar W.F.
– Vi får se när det blir dags för kval och sedan tävling. Det är fortfarande en unghäst och det får Jaakko (Alamäki, A-tränare) bestämma. Vi litar på honom.

Se alla företag på startsidan bodentravet.com, scrolla ned till Guldklubben

Bildtext: Tvååriga Waldemar W.F. med Lars-Göran och Maria Rutqvist tillsammans med Jimmy Landström, marknadschef Bodentravet.
Foto: Ann Wennberg


Fler nyheter

Toppenkväll för Eriksson på Umåker!

27 april 2024
Sandra Eriksson hade en riktigt fin fredagskväll på Umåker med och kunde vända hem till Norrbotten med två segrar och två tredjeplatser i bagaget. Kvällens sportsliga höjdpunkt var Umåkermästaren med 80.000 kronor i förstapris. Sandra Eriksson...

Program 2 maj

26 april 2024
Nästa tävlingsdag på Bodentravet är på torsdag den 2 maj då vi kör huvudtävlingar med spel på V64. Travrestaurangen dukar upp en riktig toppenbuffé med bland anat oxfile oxh lax för endast 195 kronor!   Här kan du ladda hem programmet : Boden 2 maj

Fin lunch för hemmalaget!

25 april 2024
Med många anmälningar till torsdagens lunchtrav fick Bodentravet utöka från åtta till tio lopp. Och segrarna gick i hemmalagets tecken. Hela åtta vinster!! – Jag kände mig som Örjan Kihlström när jag fick luckan, säger Frida Simonsson om segern...

ERBJUDANDE

Fina erbjudanden och paket för dig som vill besöka oss

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.

By Formsmedjan. Powered by Yago