Hoppa till innehållet
Hemmalaget levererade!
25 juni 2019

Hemmalaget levererade!

Det blev hela sex stycken hemmasegrar under Bodentravets tävlingar på måndagskvällen!

Ankie Bergdahl tog karriärens första tränarseger när hennes Iatas Sandie satte nosen först på mållinjen för Antero Heinonen i kvällens sista lopp.

 

Ankie Berghdahl har varit B-tränare i drygt ett år och har två hästar på träningslistan. En av dem är Iatas Sandie som avlade maiden när hon satte nosen först precis på mållinjen efter en hård slutstrid.

 

En annan som på sätt och vis avlade maiden var Stefan Andersson som vann V5-avslutningen med sin egen National Knight. Stefan har visserligen vunnit lopp tidigare men detta var första segern på hemmaplan. National Knight fick en fin resa på innerspår och i det höga tempot så kom luckan på sista långsidan och National Knight kunde sedan enkelt koppla greppet på upploppet.

Bodentravets förra vaktmästare Ingemar Svalenström har satt sin Sabelline i sitt livs form och nu kom tredje segern på de senaste fyra starterna. Sabelline fick en fin resa av Erica Guldhag och tackade så mycket för detta genom att spurta till säger seger på upploppet.

Jorma Särkiniva kör i ett härligt flyt för dagen och tog en dubbelseger genom att vinna med Kurt Ove Westerdahls Kentucky som levererade en blytung avslutning i spåren. Det var väldigt långt fram till ledaren när Särkiniva valde att avancera 700 meter från mål men Kentucky var gått gåendes hela vägen och segern blev tillslut odramatisk.

Kallblodet Wilmer Flax hade inte besökt vinnarcirkeln sedan vintern -17 men nu var det åter dags. Jorma Särkiniva körde framåt och kunde överta ledningen varvet från mål och där tågade sedan Wilmer Flax undan till en smått överlägsen seger.

Dubbelseger även till Antero Heinonen som förutom Iatas Sandie ledde han från start till mål med stall Salmelas Fayette Sisu över mastiga tre kilometer. Såg ut att gå mot en enkel seger när plötsligt Cash In B.N. dök upp från ingenstans kort före mål, men Fayette Sisu sträckte ärligt på sig sista biten.

I övrigt noterar vi en dubbelseger till Umåkers Catarina Nordqvist som tog två vattentäta tränarsegrar med Coal Trader och Syster Sol, båda med Stefan Johansson i sulkyn.  Umåker inledde också tävlingskvällen när Mats Gällerstedt seglade ifrån dem med Elsås Ravn.

 foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Björnkampen med After Trav!

17 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Klara kuskar till Björnkampen! Snart dags för en av årets höjdpunkter på Bodentravet. Björnkampen är landets häftigaste kuskmatch och lockar varje...

Fem(!) Bodensegrar i Skellefteå

16 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Bodentränarna var rejält på hugget och fick med sig hela fem segrar från Skellefteåtravets V64-tävlingar. Kink Adviser (Enar ”Kålle”...

Salmela-seger på Solvalla

15 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Petri Salmela inledde veckan på bästa möjliga sätt. På Solvallas lunchtävlingar blev det seger för stallets Got to Dash. Ulf Ohlsson körde Got To...

På gång

TRAVRESTAURANGEN

Njut av en välsmakande måltid på travrestaurangen.

Boka bord

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.