Hoppa till innehållet
Påsksmällar och hemmasegrar!
20 april 2019

Påsksmällar och hemmasegrar!

Bodentravet körde lunchtrav under skärtorsdagen och det bjöds på en del påsksmällar i den gassande vårsolen.

Mycket folk hade letat sig till Bodentravet denna underbara vårdag. Och att det är vår i luften avspegalde sig också på de sportsliga prestationerna då det gick undan i loppet. Hemmalaget höll sig väl framme med fyra segrar.

Jaakko Alamäki svarade för en riktigt påskbomb bakom Pocket Rocket som dundrade till ledningen och sedan drog på i hårt tempo hela vägen och var överlägsen upploppet ner.. Segertiden blev fina 14,1/1640v.

 

-Vi körde utan skor på framhovarna idag och det gav fin effekt, kommenterade Alamäki

Dessförinnan hade lärlingen Antero Heinonen styrt in finsktränade treprocentaren Re Love till karriärens första seger efter en mäktig sista långsida.

- Tränaren sa att hon var bättre än raden och det kändes bra hela vägen. En riktigt skön seger, konstaterade Heinonen som haft en jobbig start på nya året med ett benbrott och fått se favoritlaget Luleå Hockey åka ur slutspelet.

Hanna Olofsson gick upp i ledning i championligan genom en dubbelseger. I treåringsloppet vann hon med franska Gun de Chanlecy (e.Timoko) som ledde från start till mål.

 

-Det var min kompis Malin Åberg och jag som hittade honom på en auktion i Frankrike. Malin skulle inte köpa någon häst egentligen… Han har varit fin hela tiden och det är en riktigt fin häst att köra.

Sexåriga Bearfoot har tagit lite mer tid på sig men var nu segermogen i sitt livs andra start efter att ha spårat runt om.

Gunnel Fredriksson har haft en riktigt start start på 2019 och vann den här gången med 4-åriga Let’s Dance LA (e. S.J’s Caviar u. Doyouwanttodance).

- Han blev opererad och fick fjolåret spolierat. Det är en ganska lat häst som inte gör mer än vad han behöver men sträckte på sig fint över upploppet.

 

Foto: Carina Olofsson


Fler nyheter

Hänt i helgen: Engfors försvarade färgerna

16 september 2019, publicerad av David Zimmer
Skellefteåtravet körde tävlingar under lördagskvällen. Hanna Olofssons La Norna slog till  med sin andra årsseger efter lite uppehåll. Jenny...

Eriksson gör comeback på hemmaplan

13 september 2019, publicerad av Jimmy Landström
Hallå där … … Sandra Eriksson, 29 år, som den 9 augusti blev mor till lille Philip. På torsdag gör hon comeback under V64-tävlingarna i Boden. Bara...

Bodentravets treåringsserie - Final

10 september 2019, publicerad av David Zimmer
BODENTRAVETS TREÅRINGSSERIE 2019!  Alla treåringar som tävlar mellan den 8 mars och den 9 september på Bodentravet har möjlighet att delta...

På gång

19 september 2019
27 september 2019
Lunchtrav
Bodentravet
10 oktober 2019
Lunchtrav
Bodentravet

TRAVRESTAURANGEN

Njut av en välsmakande måltid på travrestaurangen.

Boka bord

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.