Hoppa till innehållet
Hemmaseger på folkfesten!
1 april 2019

Hemmaseger på folkfesten!

Folkfest, V75 och hemmasegrar. När Bodentravet slog upp portarna till Winter Fun Day blev det en dag som innehöll det mesta!

 

Hela 3440 personer hade hittat till Bodentravet som lockade med såväl Jon-Henrik Fjällgren på scenen som gratis varmkorv och mössor. Publiken bjöds dessutom på fin travsport och fick även se en hemmaseger inom V75 när Mika Forss rattade in Petri Salmelas Dwight Sisu till seger i V75-6.

Mika Forss prickade starten perfekt och tog enkelt hand om ledningen. När det sedan blev ett lugnt första varv var såklart mycket av loppet vunnet. På bortre långsidan skruvades tempot sedan upp och Dwight Sisu gav inte sina konkurrenter någon chans att gå i närkamp utan gled undan till enkel seger före en annan Bodenhäst Falcon W.F. (Madelen Wikstén)

Det blev ytterligare en hemmaseger då jätteskällen Eldpil höll undan i en tät slutstrid för Jorma Särkiniva som pressade sig till ledning varvet från mål och sedan försvarade sig storstilat upploppet ner. Amatören Johan Wikström tränar Eldpil tillsammans med sambon Elisabeth Luthström och detta var den galopplystna Eldpils första seger sedan december 2015.

I V75-inlednigen blev Björn Karlsson och Tangen Haap historiska när de vann Bodentravet första Pridelopp i historien. Från innerspår på tillägg hittade Karlsson i ett tidigt skede ut i andra spår och kunde fortsätta fram till ledningen med 1300 meter till mål. Sedan gled ”Haapen” undan i bra stil sista biten in mot mål.
- Jag blev väldigt glad när jag fick höra att det här skulle bli Prideloppet. Ståndpunkten att alla är lika värda är något som jag alltid haft med mig, så det är kul att skriva in sig i historieböckerna, sa Karlsson.

Dagens sportsliga höjdpunkt var Scandal Plays minne där segern gick till Mr Golden Quick (Mika Happakangas) körd av 18-åriga underbarnet Magnus A Djuse. Storfavoriten Selmer I.H. såg ut att gå mot en planenlig seger med en ödesdiger galopp 800 meter från mål öppnade upp loppet. Mr Golden Quick satt långt ner i fältet men kunde profitera på det höga tempot framme i täten och flög fram upploppet ner till säker seger. Noterbart är att Wången-studerande Djuse har Scandal Plays kusk Bo Eklöf som lärare i skolan…

Hemmasonen Petter Lundberg som sedan en tid tillbaka håller till i Eskilstuna gästade sin förra hemmabana med en häst och fick full utdelning på den långa resan då hans Twice Kronos ledde från start till mål. Den sjuåriga Raja Mirchi-sonen har haft massor av skadebekymmer under karriären men har massor av kunnande och vann nu alltså V75-lopp i sitt livs sjunde start.

Dagen avrundades med ytterligare en hemmaseger då Sandra Eriksson styrde in Madelene Wikstens debutant Appearance W.F. (e.Hövding Lavec)  till seger efter ett lopp i rygg på ledaren.

Bodentravet vill tacka alla aktiva, samarbetspartners, ideella krafter och publiken som såg till att Winter Fun Day blev till en riktig folkfest. Bodentravet och dagens samarbetspartners kunde även lämna över en check på 25.000 kronor till organisationen Vilda Kidz som stöd för deras fortsatta arbete!

 

Foto: Leif Norberg/ALN

 

Foto: Alf Lindberg/ALN


Fler nyheter

Hemmalaget levererade!

25 juni 2019, publicerad av David Zimmer
Det blev hela sex stycken hemmasegrar under Bodentravets tävlingar på måndagskvällen! Ankie Bergdahl tog karriärens första tränarseger när hennes...

Madelenes härliga midsommar!

23 juni 2019, publicerad av David Zimmer
Madelene Wiksten hade en fin kväll på Skellefteåtravets Midsommartrav. Seger som tränare och uppfödare och även som ägare till Whipped Eggs som tog...

Nisse slog till på Bergsåker

19 juni 2019, publicerad av David Zimmer
Hortlax-amatören Nils Westerberg gav sig i väg till Sundsvall och Bergsåker med två av stallets hästar under tisdagskvällen. Det slutade med en...

På gång

8 juli 2019
Lunchtrav
Bodentravet
25 juli 2019
Björnkampen!
Bodentravet

TRAVRESTAURANGEN

Njut av en välsmakande måltid på travrestaurangen.

Boka bord

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.