Hoppa till innehållet
Tre av fem till hemmalaget!
25 februari 2019

Tre av fem till hemmalaget!

Bodentravet tog med kort varsel över Skellefteåtravets måndagslunch. Hemmatränarna firade stora framgångar och segrade i tre av fem lopp!

 

Lars Marklund-tränade Glace Au Four har blivit sju år men startat sparsamt. På Bodentravets grusbana fungerade hon nu fint och via en tung långspurt sista halvvarvet avgjorde hon med liten marginal för Sandra Eriksson.
– Hon var lite rädd för grusstänket men tog i fint på upploppet när vi vred ut för attack, sa körande Sandra Eriksson

Rally Funny hade en fin vår förra året och ser ut att vara tillbaka på allvar när hon i överlägsen stil vann för Ove A Lindqvist. Efter en resa i tredjepar utvändigt sveptes fältet på sista långsidan och segermarinalen blev många längder.
– Hon blev lite lat i sin ensamhet och det var inte utsålt i mål. Nu hade hon lopp i kroppen och vi hade på känn att hon skulle göra en bra prestation idag, sa körande Ove A Lindqvist.
Piteåamatören Gunnar Bertilsson tränar Rally Funny som vann var dags snabbast på 14,6/2160v

Dagen avslutades med att Jaakko Alamäki lotsade Mas Active tills eger efter en spårsnålresa. På upploppet kom luckan och längst ute i banan kopplade Mas Active grepp kort före mål.
– Hon har en kort speed att tillgå så det löste sig perfekt idag, sa segerkusken/tränaren Jaakko Alamäki.

Dagens prestation går till banmästaren Mats Englund med personal som jobbat natten lång för att få bort isen från banan så att tävlingarna kunde genomföras. Mats betydelse, kunskap och engagemang för Bodentravet och travsporten går inte att överskatta. Stort tack också till alla funktionärer och aktiva för stort engagemang och glad tillrop!


Fler nyheter

Björnkampen med After Trav!

17 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Klara kuskar till Björnkampen! Snart dags för en av årets höjdpunkter på Bodentravet. Björnkampen är landets häftigaste kuskmatch och lockar varje...

Fem(!) Bodensegrar i Skellefteå

16 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Bodentränarna var rejält på hugget och fick med sig hela fem segrar från Skellefteåtravets V64-tävlingar. Kink Adviser (Enar ”Kålle”...

Salmela-seger på Solvalla

15 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Petri Salmela inledde veckan på bästa möjliga sätt. På Solvallas lunchtävlingar blev det seger för stallets Got to Dash. Ulf Ohlsson körde Got To...

På gång

TRAVRESTAURANGEN

Njut av en välsmakande måltid på travrestaurangen.

Boka bord

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.