Hoppa till innehållet
Skellefteås lunchtävlingar flyttas till Boden
24 februari 2019

Skellefteås lunchtävlingar flyttas till Boden

Strålande sol och många plusgrader har gjort att Skellefteåtravets isbana inte håller för tävlingar under måndagen. Istället flyttas alla loppen till Bodentravet, där man kommer tävla på grusbana.

 -Plusgrader med sol under söndagen, och SMHI lovar lika i morgon. Det gör att vår isbana inte är tillräckligt säker för tävlingar. Det är särskilt på bortre långsidan som islagret blivit för tunt, säger Skellefteåtravets chef Henrik Bäckström.

Tävlingarna flyttas i istället till grannbanan Bodentravet. Även där ska det vara plusgrader i morgon men det gör inget eftersom man nu skrapar bort islagret på banan och tävlar på grus istället.

 - Vi hade redan påbörjat borttagningen av isen när Skellefteåtravet hörde av sig under söndagen. Våra banmästare jobbar under söndagskvällen och vi kommer att fixa en körbar bana med grusunderlag till i morgon lunch, hälsar Bodentravets David Zimmer.

Samtliga lopp flyttas till Boden. Det är tillåtet att stryka hästar eftersom det blir nya banförutsättningar. För aktiva som har frågor hänvisar vi till Bodentravets telefonväxel som öppnar i morgon måndag kl 08. Telefonnumret är 0921-530 40.

 För eventuella förändringar i spel, hänvisas till respektive spelbolag. I Svensk Travsports datorsystem kommer det att stå bana Sk fram till att tävlingarna är färdiga, därefter flyttas resultaten till bana Bo.


Fler nyheter

Björnkampen med After Trav!

17 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Klara kuskar till Björnkampen! Snart dags för en av årets höjdpunkter på Bodentravet. Björnkampen är landets häftigaste kuskmatch och lockar varje...

Fem(!) Bodensegrar i Skellefteå

16 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Bodentränarna var rejält på hugget och fick med sig hela fem segrar från Skellefteåtravets V64-tävlingar. Kink Adviser (Enar ”Kålle”...

Salmela-seger på Solvalla

15 juli 2019, publicerad av David Zimmer
Petri Salmela inledde veckan på bästa möjliga sätt. På Solvallas lunchtävlingar blev det seger för stallets Got to Dash. Ulf Ohlsson körde Got To...

På gång

TRAVRESTAURANGEN

Njut av en välsmakande måltid på travrestaurangen.

Boka bord

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.