Hoppa till innehållet
Bodentravet historiskt – kör första Prideloppet på V75
14 februari 2019

Bodentravet historiskt – kör första Prideloppet på V75

Den 31 mars är det Winter Fun Day med V75 på Bodentravet. 29–31 mars pågår också Northern Light Pride i Boden – och nu är det klart att Sveriges första Pridelopp körs under V75.

Winter Fun Day med V75 på Bodentravet närmar sig den 31 mars.

Samma helg är det även Northern Light Pride i Boden samtidigt som Boden fyller 100 år under 2019. Nu inleder Bodentravet ett samarbete med Boden Event, som arrangerar pridehelgen.

Under V75 kommer ett av loppen att döpas till Prideloppet och vinnande ekipage får ett pridetäcke som hederstäcke.

Vad är syftet med Prideloppet under Winter Fun Day 31 mars?
– Travsporten är inkluderande och där finns det plats för alla oavsett kön, sexuell läggning, etniskt ursprung och ålder. Det vill vi synliggöra genom att arrangera ett Pride-lopp på en av våra stora tävlingsdagar, säger David Zimmer travbanechef på Bodentravet.
– Det här görs även på andra håll i samhället och i världen, nu är det också dags för travsporten att stå upp för jämnställdhet och HBQT-personers rättigheter.

 Från Boden Event är man lyriska över samarbetet.

– Det är ett briljant initiativ från Bodentravet: det visar att man på allvar vill vara inkluderande. Bodentravet vill nå fler och tillsammans med Northern Light Pride manifesterar vi ett Boden för alla, säger Susann Jonsson, vd på Boden Event.


Vad hoppas du att samarbetet leder till?

– Att fler bodensare, lulebor, pitebor och övriga tillresta upplever att Bodentravet är en plats även för dem – du behöver inte vara född på stallbacken för att uppskatta atmosfären. Tillsammans bidrar vi tveklöst till att utveckla Boden.

Hur ser du på att ni blir inbjudna i travsfären?

– Jag ser det som ett tecken i tiden: de traditionella bastionerna gäller inte längre. Såklart associerar man inte en travbana med HBTQ- och Pride - och just därför är det här helt rätt. Vi på Boden Event jobbar för att göra Boden till en bättre plats, där drar vi åt samma håll, säger Jonsson.

Jon-Henrik Fjällgren uppträder på Winter Fun Day den 31 mars, vad tycker du han symboliserar i pridesverige?
– Perfekt artist för den här söndagen i Boden: Jon-Henrik har i media haft modet att blottlägga livets svårigheter – och är samtidigt en mycket kraftfull artist. Jag ser fram emot att uppleva honom live. Att Jon-Henrik är Melodifestival-aktuell är såklart en bonus.

Bodentravet kommer tillsammans med Boden Event göra en donation på 10.000 kronor i samband med V75 den 31 mars till Regnbågsfonden som finansiellt hjälper HBTQ-personer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där HBTQ-personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. 

 

Foto: Josefin Wiklund


Fler nyheter

Hemmalaget på hugget i snöyran!

9 mars 2019, publicerad av David Zimmer
Under fredagen körde Bodentravet lunchtävlingar. Hemmalaget var rejält på hugget och vann 6 av 11 lopp. Hanna Olofsson hade en riktig toppdag i...

Trippel på Umåker!

3 mars 2019, publicerad av David Zimmer
I lördags kördes breddtävlingar på Umåker. Det blev tre segrar till Bodentravet genom Kahlua Bishop (Maria Bodin) och en dubbel till Stall Hanna...

Beijer kliver in i Guldklubben

28 februari 2019, publicerad av David Zimmer
18 har blivit 19 företag. Nu är det klart att Beijer Byggmaterial tar steget in i Guldklubben på Bodentravet. Vid årsskiftet klev NYAB och Roger...

På gång

22 mars 2019
31 mars 2019

TRAVRESTAURANGEN

Njut av en välsmakande måltid på travrestaurangen.

Boka bord

BODENTRAVET

Event för partners

Vår produkt, travsporten, erbjuder utmärkta möjligheter för varumärkesexponering.